Hvordan udvikler jeg en miljøvenlig skønhedsrutine?

Udvikl en miljøvenlig skønhedsrutine ved at forenkle
Udvikl en miljøvenlig skønhedsrutine ved at forenkle og justere din make-up rutine og ved at bruge genanvendelige produkter.

Udvikl en miljøvenlig skønhedsrutine ved at forenkle og justere din make-up rutine og ved at bruge genanvendelige produkter. Forenkle din rutine ved at minimere din brug af produkter, shampoo mindre og ved at reducere den mængde vand, du bruger til at rense dit ansigt og din krop. Prøv at købe produkter, der kommer i genanvendelige beholdere, og som bruger minimal emballage. Sørg for at læse et produkts etiket, før du køber produktet. Undgå produkter, der indeholder giftige kemikalier som oliebiprodukter. Husk at lave hjemmelavede hudbehandlinger er den bedste måde at forblive sikker og miljøvenlig.

Del 1 af 3: Forenkling af din skønhedsrutine

 1. 1
  Begræns mængden af produkter, du bruger. Annoncering får dig til at tro, at du har brug for et utal af produkter for at forblive smukke. Men som mange ting i livet er mindre altid mere. Så hold din skønhedsrutine enkel ved at holde dig til det grundlæggende. Alt hvad du behøver er en god rengøringsmiddel, toner, fugtighedscreme og solcreme. Hvis du holder din skønhedsrutine enkel, reduceres affaldet.
  • For eksempel varierer ingredienserne i øjencremer kun lidt fra ingredienserne i din grundlæggende ansigtsfugtighedscreme. Medmindre du har specifikke øjenbehov, som du gerne vil opfylde, eller hvis du har meget følsom hud, kan du bruge en fugtighedscreme.
  • Du har heller ikke brug for ti forskellige ansigtscremer, der gør det samme. Hold dig til et produkt, du kan lide. Hvis du prøver et produkt og ikke kan lide det, skal du videregive det til en ven eller et familiemedlem i stedet for at smide det væk.
 2. 2
  Kig efter produkter til flere anvendelser. Produkter til flere anvendelser betyder mindre spild samt omkostninger. Se efter alt-i-en make-up pinde, der kan bruges på dine læber, øjne og kinder. Derudover skal du vælge fugtighedscreme, der fordobles som solcreme.
  • Dr. Bonners 18-i-1 ren-castil flydende sæbe kan fungere som en shampoo og en hudrens.
  • Øjenbrynsblyanter kan fungere som eyeliner om dagen.
  • Gør de resterende mængder af din øjenskygge til en eyeliner ved at påføre den med en tynd børste dyppet i Visine.
 3. 3
  Brug produktet i små mængder. Når du bruger et produkt, så prøv ikke at lægge det på. En lille mængde produkt vil komme langt. Når du bruger et produkt, skal du desuden bruge produktet i sin helhed. Klem ud og brug hvert gram af dit produkt.
  • Køb en tube wringer, så du kan få mest muligt ud af dine produkter.
  EKSPERTTIP

  Prøv en gummi vatpind for at få det sidste af et produkt ud af røret. Hvis du har makeup, som du ikke kan komme ud af bunden af røret, skal du købe gummipander fra Container Store. De gør det let at få hver bit af produktet ud af beholderen. De sælger faktisk to størrelser - de større er perfekte til foundation, mens de mindre er gode til læbestift og andre små ting.

  Hvis du holder din skønhedsrutine enkel
  Hvis du holder din skønhedsrutine enkel, reduceres affaldet.
 4. 4
  Skær ned på shampoo. Overvåg hvor ofte du vasker dit hår. Hvis du vasker dit hår fem gange om ugen eller hver dag, vasker du for meget. Hvis du vasker dit hår for ofte, fjernes håret af dets naturlige olier og efterlader en rest. Det anbefales, at du kun vasker dit hår to eller tre gange om ugen.
  • Brug en tør shampoo mellem vask for at minimere olie i dit hår.
  • Hvis du minimerer din shampooing, sparer du også vand og elektricitet.
 5. 5
  Luk vandhanen. Mens du børster tænder, vasker dit ansigt og laver andre aktiviteter ved vasken, skal du slukke for din vandhane. Vær også opmærksom på, hvor lang tid du bruger i brusebadet. Barbering fra to til fire minutter kan spare fire til otte liter vand.
  • Prøv at installere et vandbesparende brusehoved for at reducere din vandydelse.
  • Brug bionedbrydelige, skylningsfrie ansigtsservietter i stedet for den traditionelle vand- og rengøringsrutine til at vaske dit ansigt. Prøv dette et par gange i løbet af ugen.

Del 2 af 3: Brug af genanvendelige produkter

 1. 1
  Køb bæredygtige værktøjer. Brug make-up børster og hårbørster lavet af genbrugte eller bæredygtige materialer, som bambus. Brug børster, der har syntetiske børster i modsætning til ægte dyrehår. Derudover skal du vælge energibesparende tørretumblere for at reducere mængden af elektricitet, du bruger, mens du styler dit hår.
  • Frakobl hårstyleringsværktøjer, når du ikke bruger dem.
  • EcoTools har en stor række bæredygtige produkter.
 2. 2
  Aflever dine brugte produkter til genbrug. Origins vil genbruge brugte make-upprodukter fra ethvert mærke, hvis du afleverer dem. Derudover vil Aveda-butikker skabe nye hætter ud af genanvendte hætter (som de hårdt ridgede på tandpasta-flasker), hvis du afleverer dem i deres butikker.
  • MAC giver dig en gratis læbestift til hver seks læbestifter, du bringer tilbage til genbrug.
  • Disse tilbud er US-specifikke; de gælder muligvis ikke i andre lande.
  Lav en ansigtsmaske ved at kombinere 0,5 kop yoghurt
  Lav en ansigtsmaske ved at kombinere 0,5 kop yoghurt, 0,25 kop honning og 0,5 kop blandet agurk.
 3. 3
  Køb produkter, der bruger minimal emballage. Køb også mærker, der bruger glas til at pakke deres produkter. Glas er let at genbruge, og du kan genbruge glasbeholdere til andre formål.
  • For at reducere affaldet skal du vælge bar sæbe i stedet for kropsvask, der kommer i plastflasker.
  • Emballagen til produkter, som du kan købe fra Lush, Olivine Atelier, The Honest Company, Blue Avocado og SW Basics er minimal, genanvendelig og bæredygtig. For eksempel er Blue Avocados produkter fremstillet af 50 procent genbrugsflaskestof efter forbruger.
  EKSPERTTIP

  Brug en magnetisk makeup-palet til at skære ned på emballagen. Mange makeupfirmaer sælger individuelle farvepotter af deres øjenskygger. Hvis du køber dem, kan du bare vedhæfte dem på en magnetisk bakke. På den måde skærer du ned på den emballage, du bruger, og du kan vælge de specifikke farver, du ønsker, snarere end at købe en hel palette, bare fordi du kan lide et par af nuancerne.

 4. 4
  Undgå ikke-genanvendelige produkter. Prøv at undgå produkter, hvis beholdere har nr. 3 genbrugskoden, såvel som en "V", der refererer til polyvinylchlorid eller PVC. PVC udgør store miljøfarer såvel som sundhedsfarer.
  • I stedet skal du vælge plastbeholdere med genbrugskoden nr. 1, for eksempel polyethylenterephthalat (PET) og højdensitetspolyethylen (HDPE). Disse plastmaterialer accepteres oftest af kommunale genbrugsprogrammer. De betragtes også som sikre med hensyn til sundhed.
  • Besøg Earth911.org for at finde en polypropylengenbruger i dit nabolag.

Del 3 af 3: Brug af sikre produkter

 1. 1
  Læs etiketterne. De "naturlige" og "helt naturlige" etiketter, der pryder flaskerne med mange produkter, kan stadig indeholde giftige kemikalier og tilsætningsstoffer. Dette skyldes, at den føderale regering ikke regulerer disse mærker. Vælg økologiske produkter i stedet. Disse produkter indeholder USDA organisk segl.
  • Hold dig væk fra produkter, der indeholder olieprodukter. Identificer produkter, der indeholder råoliebiprodukter, ved at kigge efter mineralolie, petrolatum eller paraffin på etiketten.
  • Tjek dine produkter i miljøarbejdsgruppens database på EWG.org/skindeep for at se, hvordan de scorer på toksicitetsskalaen.
  • Kontroller, om det mærke, du køber dine produkter fra, har underskrevet "Compact for Safe Cosmetics" på safecosmetics.org. Virksomheder, der har underskrevet denne pagt, lover at erstatte skadelige kemikalier på ingredienslister med alternativer. Alternativer, der er mere sikre for miljøet såvel som dit helbred.
  Skylningsfrie ansigtsservietter i stedet for den traditionelle vand
  Brug bionedbrydelige, skylningsfrie ansigtsservietter i stedet for den traditionelle vand- og rengøringsrutine til at vaske dit ansigt.
 2. 2
  Lav hjemmelavede hudbehandlinger. Dette er den bedste måde at vide nøjagtigt, hvad der ligger i dine hudplejeprodukter. Brug af hjemmelavede produkter minimerer også dit miljøspild. Lav hjemmelavede ansigtsmasker, tonere og shampooer.
  • Lav en ansigtsmaske ved at kombinere 0,5 kop yoghurt, 0,25 kop honning og 0,5 kop blandet agurk. Påfør dit ansigt, lad det sidde i 15 minutter og skyl derefter af.
  • Lav en body scrub ved at kombinere 1 kop kaffegrums, 0,25 kop råsukker eller havsalt og 0,33 kop æterisk olie. Bland og påfør på våd hud i en cirkulær bevægelse, skyl derefter.
 3. 3
  Kontakt din hudlæge. Hvis du er i tvivl, skal du lave en aftale med din hudlæge. Fortæl din hudlæge, at du justerer din skønhedsrutine, og at du gerne vil bruge produkter, der er sikre for både miljøet og dit helbred. Din hudlæge bør være i stand til at anbefale nogle gode produkter såvel som alternative måder at pleje din hud på, såsom motion og diæt.
  • Du kan også spørge din hudlæge: "Hvilken anden trænings- og diætråd kan du give for at hjælpe mig med at holde min hud og hår sundt?"
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail