Hvordan forbedres mentale matematiske færdigheder?

En måde at forbedre dine mentale matematiske færdigheder er at huske dine multiplikations- og opdelingstabeller, så du altid har svaret på disse problemer med det samme. Hvis du har problemer med at huske numrene, kan du prøve at oprette dine egne flash-kort med blanke notekort og bede en ven om at hjælpe dig med at øve dig. En anden god måde at øve dine mentale matematiske færdigheder på er at tilføje priserne på dine varer, når du er i butikken, og kontrollere, om du har tilføjet korrekt, når kassereren ringer til dig. Du kan også prøve at downloade en mental matematikapp som Luminosity for at holde dine matematiske færdigheder skarpe. For at lære at visualisere en ligning i dit hoved, læs videre!

Forbedrer dine mentale matematiske færdigheder kraftigt
Øvelse af to eller tre komplekse mentale matematiske ligninger om dagen holder dit sind skarpt og forbedrer dine mentale matematiske færdigheder kraftigt.

Til sidst vil du befinde dig i en situation, hvor du bliver nødt til at løse et matematisk problem uden en lommeregner. Selvom du er god til matematik, kan mental matematik være vanskelig. For at løse problemer i dit hoved har du brug for et helt nyt sæt strategier og metoder, der adskiller sig fra det, du blev undervist i i skolen. Heldigvis, hvis du studerer det grundlæggende og bruger mentale matematiske strategier, kan du forbedre dine færdigheder og løse komplekse beregninger i dit hoved.

Metode 1 af 3: Brug mentale matematiske tricks

 1. 1
  Visualiser ligningen i dit hoved. Det første skridt i at løse et matematisk problem i dit hoved er at visualisere problemet mentalt. Forestil dig tallene og ligningen i dit hoved. Når du løser dele af problemet, skal du visualisere de nye numre, du arbejder med. Gentagelse af tal mentalt eller mundtligt i en hvisken hjælper dig også med at huske mere signifikante tal i ligningen.
 2. 2
  Tilføj og træk fra venstre til højre. Du blev sandsynligvis lært at tilføje og trække fra højre til venstre, men det er faktisk sværere mentalt at gøre det på denne måde. I stedet skal du først beregne de venstre tal, derefter trække eller tilføje de rigtige tal sammen. Det venstre tal danner det venstre ciffer i din løsning, mens det rigtige tal er det andet ciffer.
  • For eksempel, hvis du vil tilføje 52 + 43, kan du tilføje 5 + 4 = 9 og 2 + 3 = 5 for en samlet sum på 95.
  • Hvis du trækker 93-22, trækkes 9-2 = 7 og derefter 3-2 = 1 i alt 71.
  • Hvis du skal overføre numre, skal du føje dem til løsningen på det første ciffer. For eksempel, når du tilføjer 99 + 87, kan du tilføje 9 + 8 først for at få 17, derefter 9 + 7 for at få 16. Fordi du ved, at du er nødt til at føre 1 over, bliver dit første nummer 18, for en komplet løsning af 186.
 3. 3
  Tæl de almindelige nuller, når du tilføjer eller trækker. Når du tilføjer, kan du finde almindelige nuller i ligningen og fjerne dem for at løse en ligning lettere. For eksempel, hvis du havde 120-70, kunne du fjerne nuller for at få 12-7 = 5 og derefter tilføje det fælles nul igen for at få løsningen eller 50.
  • Et andet eksempel er, hvis du havde 300 + 200, kunne du fjerne de almindelige nuller for at få 3 + 2 = 5 og derefter tilføje dem igen for at få svaret eller 500.
 4. 4
  Forenkle og tilføj alle nuller, når du multiplicerer. Ved multiplikation kan du forenkle antallet, hvis nuller følger det. For eksempel, hvis du havde 3000x50, kunne du forenkle det til 3x5 = 15, så tilføj alle nuller og læg det i slutningen af produktet for at få 150000.
  • Et andet eksempel er, hvis du havde 70x60, kunne du gøre 7x6 = 42 og derefter tilføje nuller for at få 4200.
  Du kan også prøve at downloade en mental matematikapp som Luminosity for at holde dine matematiske
  Du kan også prøve at downloade en mental matematikapp som Luminosity for at holde dine matematiske færdigheder skarpe.
 5. 5
  Rund numrene op og træk derefter forskellen, når du tilføjer. Du kan afrunde tal op og derefter trække merværdien for at gøre det lettere at løse komplekse tilføjelsesproblemer, når værdien af tallet er større end 100. Hvis du f.eks. Skulle løse 596 + 380, kunne du tilføje 4 til 596, så din ligning ligner 600 + 380 = 980, hvilket er lettere at visualisere. Gå derefter tilbage og træk 4 fra din sum, 980, for at få 976 eller summen af 596 + 380.
  • Et andet eksempel ville være, hvis du havde 558 + 305. Rund 558 til 560, så din ligning er 560 + 305 = 865. Træk derefter 2 til din sum af 865 for at få 863.
 6. 6
  Forenkle komplekse tal ved multiplikation. Du behøver ikke altid lave den nøjagtige matematik, som du får præsenteret for. Komplekse eller ujævne tal kan gøre beregningerne vanskeligere. For eksempel, hvis du skal gange 12x36, kan du forenkle tallene for at gøre det lettere at gøre i dit hoved. 12 kan blive 10, så du har 10x36, hvilket svarer til 360. Derefter kan du tage resten, som du ikke har beregnet, eller 2 og multiplicere det med 36, hvilket er lig med 72. Endelig tilføj 360 + 72 til lig med 432. Dette kan være lettere end at udføre multiplikation i lang form i dit hoved.
 7. 7
  Forenkle procenter til lige tal. Opdel procenter i mindre dele, hvis det overhovedet er muligt. For eksempel, hvis du har brug for at beregne en 15% af 40, kan du regne ud 10% af 40, hvilket er 4. Derefter, fordi de resterende 5% er halvdelen af 10%, kan du antage, at 5% af 40 er 2 Tilføj 4 + 2 = 6 eller 15% af 40.
 8. 8
  Anslå, hvornår en nøjagtig beregning ikke er nødvendig. Det er ofte meget lettere at estimere løsningen end at prøve at finde en nøjagtig løsning. Prøv at afrunde komplekse tal til deres hele tal, og løs derefter ligningen. Hvis du er i en situation, hvor det ikke er nødvendigt at finde den nøjagtige løsning, eller du har begrænset tid til at løse ligningen, skal du bruge estimering for at komme tæt på det faktiske antal.
  • For eksempel, hvis du skulle tilføje 7,07 + 8,95 + 10,09, kunne du afrunde til de nærmeste tal og estimere, at løsningen var tæt på 26.
 9. 9
  Knyt ligninger til penge for at løse dem. Da der er 100 cent i en dollar, kan du nemt bruge denne viden til at løse matematiske ligninger. For eksempel ved du måske ikke, hvad 100-25 er øverst på dit hoved, men du ved sandsynligvis, hvor mange penge du ville have, hvis du fjernede et kvartal fra fire kvartaler. Associer tallene i ligningen med penge, hvis det er relevant.

Metode 2 af 3: studere og øve sig på at forbedre

 1. 1
  Husk dine multiplikationstabeller. Når du husker dine multiplikationstabeller, vil du få svaret på enkle multiplikationsproblemer med det samme. Dette forbedrer den hastighed, hvormed du kan løse mindre komponenter i et mere komplekst matematisk problem. Hvis du er rusten på dine multiplikationstabeller, skal du studere dem, indtil du kender alle multiplikationsproblemer med et cifret.
  Bruger mentale matematiske strategier
  Heldigvis, hvis du studerer det grundlæggende og bruger mentale matematiske strategier, kan du forbedre dine færdigheder og løse komplekse beregninger i dit hoved.
 2. 2
  Husk de første 20 firkanter. Et kvadratdiagram viser, hvad 1-20 multipliceres med sig selv. Hvis du husker diagrammet, kan du løse enkle firkantede ligninger i dit hoved. Du kan også bruge firkanter til at hjælpe dig med at få et skøn over mere komplekse multiplikationsproblemer.
  • For eksempel, hvis du skal løse 18x19, kan du bruge 19², derefter trække 19 for at få løsningen.
 3. 3
  Brug flashcards. Hvis du kæmper med dine multiplikations- eller opdelingstabeller, er flashkort en fantastisk måde at huske almindelige matematiske problemer på. Bestem, hvad du kæmper med, og skriv derefter ligningen ned på et kort. Skriv løsningen på bagsiden af kortet. Øv dig på at gå gennem flashkortene med en partner, så du kan bruge øjeblikkelig tilbagekaldelse til mere almindelige matematiske ligninger.
 4. 4
  Øv mental matematik hver dag. Øvelse af to eller tre komplekse mentale matematiske ligninger om dagen vil holde dit sind skarpt og vil forbedre dine mentale matematiske færdigheder kraftigt. Lav en samlet indsats for at gøre mere mental matematik i forskellige situationer for at opbygge færdighederne. Efter en måned skal du føle dig mere komfortabel med mental matematik.
 5. 5
  Tag quizzer til mental matematik online. Der er apps og websteder, der er dedikeret til at skærpe dine mentale matematiske færdigheder. Se online efter meget akkrediterede apps eller websteder, og brug deres onlineværktøjer til at hjælpe dig med at bore almindelige mentale matematiske ligninger.

Metode 3 af 3: Øve mental matematik, når du køber ting

 1. 1
  Øv dig grundlæggende addition og subtraktion for at estimere din kvittering. Hold styr på omkostningerne ved ting, du køber i butikken, inden du kommer til kassereren. Tilføj omkostningerne ved varer sammen, og hold et løbende overblik over dine samlede omkostninger. Når du får kvitteringen for dine varer, skal du sammenligne din mentale matematik med de faktiske omkostninger for det, du har købt.
  • For eksempel, hvis din kornpris koster 3€ og sæbe koster 7,10€, vil dine samlede omkostninger være 10€
  En måde at forbedre dine mentale matematiske færdigheder på er at huske dine multiplikations
  En måde at forbedre dine mentale matematiske færdigheder på er at huske dine multiplikations- og opdelingstabeller, så du altid har svaret på disse problemer med det samme.
 2. 2
  Brug multiplikation til at beregne omkostningerne ved gas. Vent, indtil din tank er næsten tom, og gang derefter prisen på gas med din tankstørrelse. For eksempel, hvis du havde en 12-liters tank, og gas var 2,60€, kunne du multiplicere 12x2,60€ = 31€ Du kan også dække udgifterne til gas på pumpen, mens du ser på gallonen og bruger mental matematik for at beregne dine samlede omkostninger.
  • Du kan bruge multiplikation til at finde ud af omkostninger, hvis du køber mere end en af den samme vare.
   • For eksempel, hvis du købte 4 slikstænger til hver 2 dollars, ville du have 4x1,50€ = 6€
 3. 3
  Brug salg og rabatter til at øve procent. Afrund produktets pris til nærmeste dollar, og beregn procentdelen af salget. For eksempel, hvis der var 7% rabat på en vare på 7,20€, kunne du afrunde op til 7,507€% af 10 er 0,7 eller 70 cent, hvilket er omtrent hvor meget du sparer.
  • Ti procent rabat på 7,20€ er faktisk 0,97 cent.
  • Hvis du køber et vandkasse, der koster 3,70€, og det er 25% i rabat, vil dine besparelser være 0,90€
 4. 4
  Brug mental opdeling til at opdele en regning. Hvis du har brug for at opdele en regning, kan du dividere regningen med antallet af personer, der skal betale for at bestemme, hvor meget hver person skylder. For eksempel, hvis du havde en varmefaktura, der kostede 94€, og du har 3 værelseskammerater, ville du dele 94€ med 4 for at få 23€
  • Hvis du ønskede at nedbryde ligningen for at gøre det lettere, skal du først arbejde med dollarbeløbene og derefter centene.
  • Fordeling af 93€ til 75€ for at gøre det lettere at dividere med 4 eller 75€ / 4 = 25. Del derefter 19€ / 4 for at få de resterende numre, du mangler. Tilføj resten eller 4,50€ til 19€ for at få hele antallet 23€

Spørgsmål og svar

 • Jeg har svært ved at træne matematik i mine tanker, fordi jeg har svært ved at arbejde med pen og papir, og jeg får stadig svarene forkert. Hvad kan jeg gøre?
  Du skal have dine grundlæggende tilføjelses- og multiplikationsevner meget solide. Multiplikation af store tal kan virkelig opdeles i multiplikation og tilføjelse af mindre tal. Fortsæt med at arbejde og øve med pen og papir, indtil du forstår det koncept, du lærer. Lad det derefter langsomt synke ned i dit sind og anvende det på andre spørgsmål.
 • Hvad ville jeg gøre for ikke at lave dumme fejl på vigtigt arbejde som tests?
  Revider grundigt inden eksamen, og prøv ikke at blive stresset. Sørg for, at du har alt det nødvendige materiale, før din test begynder, og gør en indsats. Læs spørgsmålene meget omhyggeligt, inden du skriver svaret. Prøv at styre tiden under testene og kontroller den mindst to eller tre gange, inden du afleverer den.
 • Kan du forklare 27 x 55 som ovenfor?
  Du kan prøve at visualisere det i dit hoved først ved at adskille det i 27 (50 + 5). 27 x 50 = 1350 og 27 x 5 = 135. Læg dem sammen, 1350 + 135 = 1485. Prøv nu at gøre det hele i dit hoved.
Ubesvarede spørgsmål
 • Har du nogen teknikker, der kan hjælpe mig med at opdele hurtigere?

Kommentarer (2)

 • albertali
  Tak for denne vidunderlige artikel.
 • ajohnsen
  Alle tip til computing hurtigt, og studietipene hjalp.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail