Hvordan reddes en bærbar computer fra væskeskader?

1. Tag den bærbare computer ud, og sluk den.
2. Fjern den bærbare computer fra væsken.
3. Vend den bærbare computer på hovedet, og fjern batteriet.
4. Frakobl ekstern hardware.
5. Åbn den bærbare computer, og læg den på et håndklæde.
6. Tør eventuel åbenbar resterende væske af.
7. Fjern al hardware, du kan.
8. Tør de indvendige komponenter, og fjern rester.
9. Lad tørre i mindst 24 timer, inden du tænder igen.

Hvordan du forhindrer din bærbare computer i at beskadige straks efter at have spildt en væske på den
Denne guide lærer dig, hvordan du forhindrer din bærbare computer i at beskadige straks efter at have spildt en væske på den.

Denne guide lærer dig, hvordan du forhindrer din bærbare computer i at beskadige straks efter at have spildt en væske på den. Husk, at selvom nedenstående oplysninger giver den bedste måde at håndtere et spild på, er der ingen måde at garantere uden fejl, at din bærbare computer kan gemmes; Ligeledes er det en langt bedre løsning at søge professionel hjælp.

Trin

 1. 1
  Sluk for den bærbare computer og afbryd den straks fra dens strømkilde. For at gøre det skal du bare holde tænd / sluk-knappen på den bærbare computer nede. Hvis væsken rører ved kredsløbene på den bærbare computer, mens de er aktive, vil din bærbare computer sandsynligvis kortslutte, så tiden er meget af essensen.
  • For at afbryde den bærbare computer fra en strømkilde skal du blot fjerne opladerkablet fra den bærbare computer. Det er typisk på venstre eller højre side af den bærbare computer.
 2. 2
  Fjern den bærbare computer fra resterende væske. Dette vil både minimere din bærbare computers eksponering for mere væske og mindske risikoen for elektrisk stød.
 3. 3
  Vend den bærbare computer på hovedet, og fjern om muligt batteriet. Du kan typisk gøre dette ved at vende din bærbare computer på hovedet, skubbe et panel af bunden af den bærbare computer og forsigtigt trække i batteriet.
  • Dette trin er ikke muligt på nogle bærbare computere, inklusive MacBooks uden først at løsne bunden af den bærbare computer fra resten af huset.
 4. 4
  Frakobl al ekstern hardware. Dette inkluderer følgende emner:
  • USB-enheder (flashdrev, trådløse adaptere, opladere osv.)
  • Hukommelseskort
  • Controllere (f.eks. Din mus)
  • Opladeren til den bærbare computer
  For at afbryde den bærbare computer fra en strømkilde skal du blot fjerne opladerkablet fra den bærbare
  For at afbryde den bærbare computer fra en strømkilde skal du blot fjerne opladerkablet fra den bærbare computer.
 5. 5
  Anbring et håndklæde på en plan overflade. Det er her, du placerer din bærbare computer de næste par dage, så sørg for at vælge et varmt, tørt og diskret område.
 6. 6
  Åbn din bærbare computer så bredt som muligt, og læg den med forsiden nedad på håndklædet. Afhængigt af din bærbare computers fleksibilitet resulterer det i alt fra en teltformet bærbar computer til en helt flad. For at fremskynde tørringen af væsken kan du vinkle en blæser mod væsken for at hjælpe med at fordampe væsken hurtigere.
 7. 7
  Tør eventuel åbenbar væske op. Steder at tørre inkluderer fronten og bagsiden af skærmen, den bærbare computer og tastaturet.
  • Sørg for, at din bærbare computer stadig er delvist nedad, mens du gør dette, så overskydende væske fortsætter med at dræne.
 8. 8
  Jord dig selv, inden du rører ved computerens interner. Jordforbindelse selv fjerner al statisk elektricitet fra dit tøj eller din krop. Statisk elektricitet kan let dræbe kredsløb, så det er afgørende at udføre dette trin, før du rører ved RAM-kort eller harddisk.
 9. 9
  Fjern enhver hardware, du kan. Hvis du er ubehagelig eller ikke bekendt med tanken om at fjerne RAM, din computers harddisk og andre aftagelige interne komponenter, skal du overveje at tage din bærbare computer til en professionel reparationsservice i stedet.
  • Du kan typisk finde vejledninger til din specifikke computer, der detaljerer udskiftning og fjernelse af hardware online. Du skal blot søge efter din computers fabrikat og modelnummer efterfulgt af "RAM-fjernelse" (eller hvilken komponent du skal fjerne).
  • For en MacBook skal du først skrue hver af de ti skruer, der holder bunden af huset sammen.
 10. 10
  Tør eventuelle våde interne komponenter. For at gøre dette skal du bruge en mikrofiberklud (eller en ellers fnugfri klud).
  • Hvis der er overskydende vand i din bærbare computers interne områder, skal du først tømme det.
  • Vær yderst blid, mens du gør dette.
  For at fremskynde tørringen af væsken kan du vinkle en blæser mod væsken for at hjælpe med at fordampe
  For at fremskynde tørringen af væsken kan du vinkle en blæser mod væsken for at hjælpe med at fordampe væsken hurtigere.
 11. 11
  Fjern tørre rester. Brug en fnugfri klud til forsigtigt at fjerne eventuelle ikke-vandpletter, eller brug trykluft til at blæse støv, grus og andre ikke-flydende rester væk.
 12. 12
  Lad din bærbare computer tørre. Du vil gerne lade det være i mindst en dag.
  • Overvej at opbevare din bærbare computer et tørt, varmt sted. For eksempel kan en affugter forbedre tørretiden.
  • Brug aldrig en hårtørrer til at fremskynde din bærbare computers tørringsproces, da en hårtørrers varmekoncentration er intens nok til at skade din bærbare computers interne dele.
 13. 13
  Saml den bærbare computer igen, og tænd den derefter. Hvis det ikke starter, eller du bemærker forvrængning i lyden eller skærmen, skal du tage din bærbare computer til en professionel reparationsservice (f.eks. En Best Buy-teknologiafdeling).
 14. 14
  Fjern evt. Rester. Selvom din bærbare computer er i gang, kan du blive nødt til at kæmpe med klæbrig eller fedtet stof tilovers. Du kan fjerne denne rest ved forsigtigt at polere det ramte område med en fugtig, fnugfri klud, som du brugte tidligere, når du tørrer den bærbare computer.

Tips

 • Bare fordi din bærbare computer fungerer efter tørring, betyder det ikke, at den er rettet. Du skal absolut sikkerhedskopiere dine data og tage din bærbare computer ind til en grundig kontrol.
 • YouTube har begge en tendens til at have omfattende, avancerede tutorials om at fjerne en ødelagt bærbar computer.
 • Hvis det overhovedet er muligt, skal du prøve at tage en video af hele demonteringsprocessen, så du ikke har problemer med at samle den bærbare computer igen.
 • Nogle virksomheder har en spildbestemmelse i deres garantier; kontroller dette, inden du åbner din bærbare computer, da udførelse af eventuelle reparationer på egen hånd annullerer din garanti.
  Hvis væsken rører ved kredsløbene på den bærbare computer
  Hvis væsken rører ved kredsløbene på den bærbare computer, mens de er aktive, vil din bærbare computer sandsynligvis kortslutte, så tiden er meget af essensen.
 • Overvej at købe en "utilsigtet spild" -garanti, hvis du ved, at du ofte vil være omkring væsker. Dette kan tilføje et par hundrede dollars til købsprisen på din bærbare computer, men det vil være meget billigere end at skulle købe en ny.
 • Flere virksomheder sælger tastaturovertræk eller membraner til bærbare computere. Selvom disse covers ændrer den måde, dit tastatur reagerer på input, forhindrer de også direkte spild i at påvirke din bærbare computer.
 • Det kan også være nyttigt at vinkle en blæser ved tastaturet i flere timer for at fordampe overskydende væske inde fra tasterne.

Advarsler

 • Vand og elektricitet blandes ikke! Sørg for, at alle stik og andre elektriske kontaktpunkter er helt tørre, inden du slutter din bærbare computer til en strømkilde.
 • Tænd ikke din bærbare computer midt i tørringsprocessen.

Ting, du har brug for

 • Håndklæde
 • Forskellige små skruetrækkere
 • Plastikposer til at rumme små dele og skruer
 • Fnugfri klud

Spørgsmål og svar

 • Min bror spildte juice over min bærbare computer. Jeg rensede overfladen og slukkede den ikke, fordi jeg var forvirret, men efter 5 minutter blev skærmen sort, og farverige linjer dukkede op på skærmen, og nu tænder den ikke igen. Hvad skal jeg gøre?
  Du burde have slukket det med det samme. Det lyder som om din bærbare computer er kortsluttet og sandsynligvis ikke kommer sig efter dette. Bring det ind til et værksted for at finde ud af, om det kan repareres.
 • Hvis jeg straks trak stikket ud af min computer, når der blev spildt væske på den, kunne det være i orden?
  Det kunne, men enhver situation er anderledes. Jeg spildte mælk på min og slukkede den og tændte den igen 20 minutter senere, og det var fint bortset fra nogle højttalerskader. Så det afhænger egentlig bare af, hvor dårligt spildet var, hvor det kom ind i maskinen osv.
 • Hvis mit SD-kort var inde i den bærbare computer, da vandskaden opstod, kunne det stadig være reddbart?
  Hvis SD-kortet ikke kom i kontakt med væsken, kan det stadig være anvendeligt. Hvis det kom i kontakt med vandet, skal du prøve at lukke det forsigtigt op og lade det tørre ud natten over. Hvis der er nogen synlige eller klæbrige rester, skal du vaske den af først.
 • Hvad skal jeg gøre, hvis intet af dette fungerer på min bærbare computer?
  Jeg fjernede ryggen fra minen og brugte en føntørrer på den. Det reagerede med et blinkende lys, og efter at jeg lod det sidde i 12 timer, blev det rettet.
 • Hvad gør jeg, hvis væsken har siddet i flere dage?
  Hvis du slukkede det straks efter spildet og fjernede batteriet lige efter, kan du prøve at åbne brættet og tørre væsken ud. Men hvis du har batteriet inde i din bærbare computer med væsken inde i mange dage, er der en chance for, at det vil kortslutte, når du starter det op, hvis det starter op.
 • Min bærbare blev våd, og jeg tørrede den ud i flere dage. Pegefeltet er det eneste, der ser ud til at blive påvirket, lejlighedsvis reagerer det ikke. Er det værd at få det tjekket af en professionel?
  Kredsløbet kan blive beskadiget på din touchpad, og det er sandsynligvis værd at få en check. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du prøve at se, om din touchpad først blev deaktiveret ved et uheld.
 • Jeg spildte lidt vand på min bærbare computer. Alt fungerer, men det er tilsluttet og oplades ikke. Har du nogen ideer, hvad der foregår?
  Batteriet er sandsynligvis beskadiget. Prøv at få en ny til computermodellen.
 • Kan ris hjælpe med at tørre min bærbare computer, efter at jeg har spildt vand på den?
  Ja. Sænk din bærbare computer i en pose fuld af ris i cirka to dage.
 • Kan jeg hente billeder fra en beskadiget bærbar computer?
  Du kan tage din harddisk ud, sætte den i en passende harddiskafslutning og tilslutte den til en fungerende computer via en USB og starte den op til det eksterne drev. Men hvis harddisken også er død, kan du ikke starte den op.
 • Jeg spildte lidt væske på mit bærbare tastatur. Computeren fungerer fint, men nogle af tasterne fungerer ikke. Hvordan reparerer jeg dette?
  Chancerne er, at "væsken" er tørret og tygget nogle af tasterne op. Prøv at rengøre under tasterne (dvs. fjerne det faktiske bogstav eller nummerplade og rengøre grundigt nedenunder.) Pas på ikke at knække plastarmene, der ligner hængslerne på nøglen!

Kommentarer (4)

 • oline52
  Dette hjalp min kone og mig.
 • lhyatt
  Jeg vil nu prøve denne metode for at se, om den kan hjælpe mig. Vand kom ind i min bærbare computer, nu tændes det slet ikke.
 • alarson
  God pleje af bærbare computere.
 • towneorland
  Tak skal du have. Håber dette hjælper.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail