Hvordan ansøger man sort til baseball?

Når du er færdig med at anvende øje sort under det ene øje
Når du er færdig med at anvende øje sort under det ene øje, skal du flytte pinden til dit andet øje og gøre det samme.

Eye black er en hæfteklammer i gearposerne til mange baseballspillere, der stoler på at skære ned på blændingen fra solen eller lyse stadionlys. Det fedtede, malinglignende stof virker ved at absorbere lys og forhindre det i at blive reflekteret tilbage i spillerens øjne. For at sikre, at dit øjesort forbliver effektivt gennem et stort spil, er det vigtigt, at du anvender det korrekt. Kør pinden under begge øjne fra punktet på kindbenet til kanten af næsen lige ved siden af næseboret. Eye black fås også i form af forudskårne klistermærker, som du blot kan trykke på plads under hvert øje.

Metode 1 af 2: Brug en sort øjepind

 1. 1
  Fjern hætten og drej pinden op på plads. Træk hætten af på samme måde som et rør med læbepomade eller en deodorantstang. Når hætten er fjernet, ser du den mørke matte sorte pind inde. Drej fingerhjulet i bunden af røret for at hæve pinden og klar til brug.
  • Du finder øjensort i baseballgangen i enhver sportsudstyrsbutik samt sportsafdelingen i dit lokale supercenter.
  • Sænk altid din sorte pind og sæt hætten på igen, når du ikke bruger den. Hvis du smider den tilbage i din taske uden hætten på, har du et stort rod!
 2. 2
  Tryk pinden mod dit ansigt ca. 2,50 cm under dit øje. Start ved dit kindben lige under og uden for øjenkanten. Hold spidsen af pinden fladt mod dit ansigt i en 90 graders vinkel. Dette hjælper dig med at få en tykkere udtværing, der blokerer for mere lys.
  • Hvis du foretrækker det, kan du også starte på næsesiden af øjet og trække det udad mod kindbenet.
 3. 3
  Tegn en vandret linje fra kindbenet til kanten af næsen. Træk stokken langsomt fra dit udgangspunkt langs bunden af dit øje ved hjælp af moderat tryk. Stop, når du når den del af næsen, der ligger over næseboret.
  • Det kan hjælpe med at se dig selv i spejlet de første par gange, du anvender øjetsort.
  • Du vil undertiden se baseballspillere, der udtværer deres øje sort i trekanter eller lignende design under deres øjne. Dette er bare et æstetisk valg og gør ikke fedtet mere effektivt.

  Tip: Dit sorte øje skal strække sig lidt ud over dit øje på begge sider. Ellers efterlader du dig selv sårbar over for blænding i periferien af din vision.

  Sænk altid din sorte pind og sæt hætten på igen
  Sænk altid din sorte pind og sæt hætten på igen, når du ikke bruger den.
 4. 4
  Kør stokken frem og tilbage efter behov for at udfylde striben. Den første linje, du tegner med dit øje, kan se svagt ud. Hvis det er tilfældet, skal du blot gå tilbage over området et par gange mere, indtil striben er pæn og solid.
  • For at opnå maksimal beskyttelse skal din færdige stribe være 1-5 centimeter (2,5-5,1 cm) tyk på hvert punkt.
  • Pas på ikke at bringe stokken for tæt på dit nedre øjenlåg. At få øje sort i selve øjet kan forårsage stikkende eller brændende fornemmelse eller overdreven rive.
 5. 5
  Gentag processen på den modsatte side af dit ansigt. Når du er færdig med at anvende sort øje under det ene øje, skal du flytte pinden over på dit andet øje og gøre det samme. Begge halvdele af dit ansigt skal se mere eller mindre symmetrisk ud, når du er færdig.
  • Dine striber behøver ikke at være perfekte. Det vigtige er, at de helt dækker området omkring dine nederste øjenstik, der har tendens til at reflektere mest lys.
 6. 6
  Undersøg for mangler i et spejl. Brug et øjeblik til at se over dit håndværk og sørg for, at dit sort øje er ensartet. Hvis du finder huller eller tynde pletter, skal du udfylde dem med ekstra fedt og derefter komme ud og spille bold!
  • Det kan være en god ide at pakke et lille håndspejl i din geartaske, hvis du har for vane at påføre sort øje på marken eller i udgravningen.
 7. 7
  Brug sprit til at fjerne dit øje sort efter spillet. Grib en spritserviet eller sug en vatpind i en lille mængde ren spritalkohol. Luk derefter øjet og aftør fedtet, indtil det begynder at falme. Det kan tage et par minutter, før det forsvinder helt.
  • Sørg for at følge de anvisninger til fjernelse, der er angivet på emballagen til det produkt, du bruger.
  • Hvis du ikke har nogen spritalkohol, der ligger rundt, kan du også vaske dit øje sort på den gammeldags måde ved hjælp af sæbe og varmt vand, selvom det kan tage længere tid.

Metode 2 af 2: påføring af sorte klistermærker

 1. 1
  Fjern bagsiden fra klæbemærkaten. Tag fat i den løse kant af bagsiden, og skræl den af i en glat bevægelse. Forsøg ikke at lade dine fingre komme i kontakt med selve klæbemidlet, ellers kan det miste noget af dets klæbrighed.
  • Din lokale sportsbutik kan medbringe sorte klistermærker i baseball- eller fodboldsektionen. Hvis ikke, skal du kigge efter dem online.
  • En pakke med sorte klistermærker koster typisk kun 3€-5€ og inkluderer ofte omkring 12 par klistermærker.
  Nogle sorte klistermærker er buede let for at passe langs spillerens øje
  Nogle sorte klistermærker er buede let for at passe langs spillerens øje.
 2. 2
  Centrer mærkaten ca. 2,50 cm under dit øje. Hold mærkaten over den flade del af din øverste kind lige under dit nedre øjenlåg. Prøv at stille det op til midten af din elev. I det væsentlige vil du have, at mærkaten skal sidde mellem dit nedre øjenlåg, punktet på kindbenet og det nærmeste næsebor.
  • Nogle sorte klistermærker er buede let for at passe langs spillerens øje. Hvis de klistermærker, du bruger, er buede, skal du placere dem, så kurven peger opad som et smil.
  • Tag dig tid til at dobbelttjekke, at hvert klistermærke er placeret korrekt, før du glatter det ud.
 3. 3
  Tryk klistermærket på plads. Når du har fået dit første klistermærke lige, skal du røre ved det på din hud og anvende let tryk i et par sekunder. Glat derefter klistermærket fra ende til slut med puden på din finger for at sikre, at det er sikkert.
  • Der er ingen grund til at bære for hårdt - bare vær sikker på at hver del af klæbemidlet rører huden.
 4. 4
  Anbring et andet klistermærke under dit andet øje. Husk at justere klistermærket med midten af din pupil ca. 2,50 cm under dit øje. Tryk klistermærket mod dit ansigt og kør fingeren over det for at glatte det ned. Begge sider af dit ansigt skal være kongruente.
  • Modstå trangen til at rode med dine sorte klistermærker, når du har fået dem, hvor du vil have dem.

  Tip: Hvis du vil, kan du personliggøre dine sorte klistermærker med tekst, symboler eller navnet på dit team ved hjælp af korrektionsvæske eller en hvidfarvet blyant.

 5. 5
  Se i et spejl for at sikre, at begge klistermærker er lige og lige. Hvis de ikke er det, skal du løsne dem forsigtigt og justere placeringen efter behov. Undgå bare at fjerne dem for mange gange, ellers begynder klæbemidlet at blive slidt.
 6. 6
  Skræl klistermærkerne af, når du er færdig med at spille. En stor fordel ved sorte klistermærker er, at de er meget lettere at fjerne end stokken. Tag bare fat i kanten af hvert klistermærke, træk dem fri, og kast dem i skraldespanden.
  • Forsøg ikke at bruge de samme klistermærker mere end én gang. Der er en god chance for, at de kan komme løs fra en vigtig del af spillet.
At dit øjesort forbliver effektivt gennem et stort spil
For at sikre, at dit øjesort forbliver effektivt gennem et stort spil, er det vigtigt, at du anvender det korrekt.

Tips

 • Hvis du ikke har et spejl til rådighed, mens du påfører sort øje, kan du prøve at holde et par solbriller op og bruge refleksionen for at sikre, at dine striber er tykke, mørke og jævne.
 • Det er altid en god ide at anvende sort i øjnene på solrige dage, under lyse stadionlys eller ethvert andet tidspunkt, hvor du måske finder dig selv skævt eller anstrengende for at se.
 • Eye black vil være særligt nyttigt, hvis du er en batter og catcher, da det gør det muligt for dig at spore bolden under flyvning uden lysrelateret interferens.

Ting, du har brug for

 • Øjen sort pind eller klistermærker
 • Spejl
 • Alkoholpind
 • Gnidningsalkohol og vatpind (valgfrit)
 • Sæbe og vand (valgfrit)

Spørgsmål og svar

 • Hvordan kan jeg fjerne øjensort fra min uniform?
  Dyp en bomuldskugle i sprit, skyl med koldt vand, og læg den derefter i vaskemaskinen med din uniform. Hvis det sorte øje stadig er tændt, skal du bruge blegemiddel.
 • Hvordan får jeg øje sort af?
  Dyp en vatpind i noget spritalkohol og start på den side, der er tættest på din næse. Tør udad, gentag indtil det er rent. Derefter tørres området af med en våd klud.
 • Kan jeg bruge den sorte øjenstok på mine læber?
  Kontroller flasken for at sikre, at den først er giftfri.
 • Kan jeg bruge øjetsort på mine læber?
  Det kan plette både dine tænder og dine læber afhængigt af opskriften.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail