Hvordan afslutter man et livslangt venskab?

At vores venskab har ændret sig meget
Du kan sige, "På grund af de grunde, jeg lige har nævnt, føler jeg, at vores venskab har ændret sig meget.

Det er ikke let at afslutte et venskab med en, som du har været venner med i lang tid. Men rolig! Så længe du holder dig til din plan, har du det godt. Opsummer dine grunde til at afslutte venskabet i et afsnit. Sørg for at øve, hvad du vil sige foran spejlet. Planlæg derefter at møde din ven et eller andet sted privat for at tale. Når du har afsluttet venskabet, skal du være fast i din beslutning og finde støtte fra nære venner eller familiemedlemmer.

Metode 1 af 3: Beslut hvad du skal sige

 1. 1
  Identificer og skriv dine grunde ned. Identificer dine følelser og grunde til, at du ønsker at afslutte venskabet. Skriv dine grunde ned på et ark papir. Når du skriver dine grunde ned, skal du sørge for at bruge "jeg" udsagn i stedet for "dig" udsagn.
  • Ændring eller ønske om at bevæge sig i en ny retning med dit liv kan være legitime grunde til at bryde venskabet op.
  • At føle, at du er blevet udnyttet i meget lang tid, er en anden legitim grund til at afslutte venskabet.
  • Ikke at kunne stole på din ven, fordi de har løjet for dig ved flere lejligheder, kan også være en grund til at afslutte venskabet.
  • At have uforenelige eller modstridende interesser, moral eller idealer kan også være grunde til at afslutte et livslangt venskab.
  • Efter at have vokset ud af hinanden. Du har ikke noget til fælles mere.
 2. 2
  Forvent din vens reaktion. Sæt dig selv i din vens sko. Din ven kan blive totalt overrasket over samtalen eller blive trist og begynde at græde. Eller måske bliver de frustrerede, defensive eller fjendtlige. At forstå, hvordan din ven vil reagere, hjælper dig med at indramme samtalen.
  • Prøv for eksempel at starte samtalen på en positiv note eller start med en munter small talk, hvis du tror, at din ven kan græde eller blive defensiv.
  • Hvis du tror, at din ven kan blive sur, så start med at fortælle dem, hvor meget du respekterer dem som person. Men fortæl dem kun dette, hvis du mener det. Hvis de har brudt din tillid eller udnyttet dig, respekterer du måske ikke dem længere.
 3. 3
  Øv samtalen. Skriv et afsnit eller to ned af, hvad du gerne vil sige, og hvordan du gerne vil sige det. Øv, hvad du vil sige foran et spejl. Øvelse foran spejlet hjælper dig med at føle og lyde sikker på dine grunde til at afslutte venskabet.
  • Hvis du har en betroet partner eller et familiemedlem, skal du bruge dem som et lydkort. Lad som om de er din ven, og øv hvad du vil sige. De vil være i stand til at fortælle dig, hvordan du lyder, og om din besked kommer på den måde, du vil have den til.
Hvis du virkelig vil have venskabet til at ende
Vær fast i din beslutning, og prøv ikke at svare på dem, hvis du virkelig vil have venskabet til at ende.

Metode 2 af 3: at have samtalen

 1. 1
  Mød dem privat. Da bryde op med en livslang ven er et følsomt emne, så prøv at møde din ven et eller andet sted privat. Gør dette især hvis du tror, at din ven kan blive meget ked af det. Ring til din ven og spørg dem, om de har tid i løbet af ugen til at mødes i parken eller hjemme hos dig.
  • Du kan sige: "Kan du mødes hjemme hos mig til kaffe når som helst i denne uge? Jeg har noget vigtigt, jeg vil tale med dig om."
 2. 2
  Start med en positiv note. Start med at fortælle de gode tider, som du og din ven har haft sammen, selvom forholdet for nylig har taget det værre. Begynd derefter at fortælle din ven, hvad du øvede tidligere på ugen. Alternativt kan du starte med smalltalk ved at spørge dem, hvordan deres uge gik, før de startede i din tale.
  • Du kan starte med at sige: "Vi har været venner i over 10 år, og gennem disse år har vi lavet nogle gode minder sammen. Men jeg ville tale med dig om noget andet i dag."
  • Du kan også sige, "Du har været en god ven for mig gennem årene, og det er jeg virkelig taknemmelig for. Vi har dog kæmpet meget for nylig, og jeg tror ikke, det vil ændre sig snart. "
  • Prøv at sige: "Vores venskab har betydet meget for mig gennem årene, men jeg tror, vi begynder at vokse i forskellige retninger."
 3. 3
  Vær direkte, når du fortæller din ven, at du vil afslutte venskabet. Fordi du har været venner med denne person i meget lang tid, tager de måske ikke dig alvorligt i starten. Eller de kan føle, at de kan ordne ting. Dette er grunden til, at du skal være direkte, når du slutter venskabet.
  • Du kan sige, "På grund af de grunde, jeg lige har nævnt, føler jeg, at vores venskab har ændret sig meget. Jeg føler mig ikke længere tæt.
  • Prøv at sige, "Vores venskab er ændret, siden du brød min tillid, så jeg tror ikke, jeg vil være venner med dig mere."
  • Du kan også sige, "Jeg har lyst til, at min venlighed er blevet udnyttet for længe nu, og jeg kan ikke håndtere det mere. Jeg vil ikke være din ven."
 4. 4
  Giv dem plads. Når du er færdig, skal du give din ven et par minutter til at behandle alt. Gå væk og giv dem plads, så de kan samle deres tanker. Forstå at de vil føle sig sårbare og sårede. Hvis de har noget at sige, skal du lytte til dem og fortælle dem, at du forstår, at de føler sig gale eller triste, eller begge dele.
  • For eksempel "Jeg forstår, at du føler dig sur. Dette er også svært for mig."
  • Du kan også sige, "Jeg ville ønske, at dette var lettere, men det er sådan, det skal være. Jeg er virkelig ked af det."
Er en anden legitim grund til at afslutte venskabet
At føle, at du er blevet udnyttet i meget lang tid, er en anden legitim grund til at afslutte venskabet.

Metode 3 af 3: håndtering af eftervirkningerne

 1. 1
  Hold dig til din beslutning. Din ven kan prøve at ringe, sende en sms eller e-maile dig en uge eller to bagefter. Vær fast i din beslutning, og prøv ikke at svare på dem, hvis du virkelig vil have venskabet til at ende. På den anden side kan din ven blive hævngerrig og begynde at sprede rygter om dig eller prøve at vende fælles venner mod dig.
  • Hvis din ven handler hævn, skal du ikke give efter under pres og undskylde eller prøve at vende tingene om. Husk at du sluttede venskabet af gode grunde.
 2. 2
  Tag dig tid til at sørge over dit tab. Selvom det er dig, der afslutter venskabet, betyder det ikke, at du ikke bliver trist, ked af det eller ensom, efter at forholdet er afsluttet. I stedet for at isolere dig selv eller undertrykke dine følelser, skal du finde en måde at udtrykke dem på.
  • Tal med en betroet ven eller et familiemedlem om, hvad der skete. De kan muligvis hjælpe dig med at arbejde igennem dine følelser og give dig råd om, hvordan du går videre med dit liv uden din ven.
  • Journaling er også en fantastisk måde at arbejde igennem dine følelser for at finde ud af, hvordan man går videre.
 3. 3
  Fokuser på andre venskaber. Når du har taget dig tid til at behandle dine følelser, skal du fokusere på at skabe nye venskaber. Deltag i en frivillig eller kirkegruppe eller en anden gruppe af interesse for at møde nye mennesker.
  • Overvej at lave en liste over de træk, du værdsætter i et venskab. Begynd at være opmærksom på mennesker, der er kompatible med disse træk.
  • Alternativt kan du invitere en bekendt ud på kaffe eller forkæle en ven, du ikke har set et stykke tid, til frokost for at indhente.
  Moral eller idealer kan også være grunde til at afslutte et livslangt venskab
  At have uforenelige eller modstridende interesser, moral eller idealer kan også være grunde til at afslutte et livslangt venskab.
 4. 4
  Prøv at undgå at sladre om din ven. Af respekt for din ven skal du holde din samtale privat. Det er ok at fortælle en betroet partner eller et familiemedlem. Forsøg dog at undgå at sladre om din ven med dine nye venner eller bekendte.
  • Husk, at alt, hvad du siger, kan komme tilbage til din ven og øge følelsen af vrede eller vrede.
 5. 5
  Vær hjertelig, hvis du ser dem offentligt. At løbe ind i din eks-ven er uundgåelig. Når dette sker, skal du ikke ignorere dem. Det er ok at sige hej og spørge dem, hvordan de har det. Men prøv at holde samtalen kort.
  • Hvis det er uundgåeligt at løbe ind i personen, som på din arbejdsplads, så prøv at holde interaktioner på et minimum. Hvis venskabet ikke sluttede godt, skal du muligvis tale med din chef for at se, om du kan skifte afdeling eller arbejde med et andet sæt mennesker.

Advarsler

 • Hvis din ven har været voldelig eller voldelig, kan du overveje at træde tilbage og have mindre kontakt for at undgå en konfrontation.

Spørgsmål og svar

 • Hvad hvis min ven også er en slægtning?
  Du afslutter to ting - venskabet og familieforholdet. Opret klare grænser og interagere ikke mere, end det er absolut nødvendigt. Nogle gange kan tid fra hinanden hjælpe med at blødgøre slaget.
 • Fandt venner med min kæreste klassekammerater, men nu hvor han er død, fortsætter de med at ringe og inkludere mig. De er dog ikke rigtig min slags mennesker. Hvad kan jeg gøre?
  Fortæl dem, at du har brug for lidt tid til dig selv, og du vil gå på en lille pause.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail