Hvordan man krydser søm?

For at krydse søm skal du klippe dit stof i den passende størrelse og dine tandtrådsfarver til en længde på ca. 91 centimeter. Tag en enkelt tråd broderivåd, og træk den gennem nålen. Start korssting i den midterste blok og skub nålen gennem stoffets bagside. Fortsæt korssting med 1" x" pr. Gitterblok på mønsteret. For at afslutte korssting skal du binde og klippe tråden og vaske kluden for at fjerne olier fra dine hænder. For at få flere tip, herunder hvordan man laver flere sømme, rul ned!

Hver lille firkant på korsstingstoffet repræsenterer en enkelt søm (eller 'x' formet kors)
Hver lille firkant på korsstingstoffet repræsenterer en enkelt søm (eller 'x' formet kors) og kan tælles over for at få din nøjagtige størrelse.

Tager du nålepunktet? I så fald er et af stingene, du bliver nødt til at lære, korssting. Denne gamle, tværkulturelle broderiteknik er også kendt som tællet korssting. Billederne nedenfor viser metoden som bearbejdet på et lærred af plast med garn for at hjælpe dig med let at identificere teknikken.

Del 1 af 4: Valg af materialer

 1. 1
  Vælg dit stof. Selvom korssting henviser til den måde, hvorpå du opretter et syet mønster og ikke til et bestemt stof, sker det oftest på en type materiale kendt som Aida-klud. Dette materiale er løst vævet i et gittermønster, der gør det nemt at foretage alle dine sting. Aida stof fås i forskellige størrelser, der refererer til antallet af sting, der kan oprettes i 1 kvadrat tomme. Valgmulighederne er typisk 11, 14, 18 og 28.
  • Det er nemmest at starte på en Aida-klud, der bruger et 11 eller 14 stingantal, da dette giver større plads til din korssting. Jo højere antal sting, jo mindre bliver dine kryds.
  • Hvis du ikke vil bruge Aida-klud til din korssting, er andre populære muligheder linned eller spillemiddeldug. Begge disse mangler de samme brede rum, som Aida-klud giver begyndere.
 2. 2
  Vælg din tråd. Korssting er fantastisk, fordi det giver så meget frihed fra producentens side, især i trådens farveindstillinger. Broderitråd bruges typisk og kan findes i hundreder af farver.
  • Hvert nøgle med broderivåd kommer i seks tråde, men kun 1-3 bruges til korssting ad gangen.
  • Broderitråd kommer i både matte farver såvel som iriserende og metallisk. De to sidstnævnte er lidt sværere at arbejde med og koster flere gange mere end den tidligere.
  • Hvis du har svært ved at lave korssting med din tråd, kan du få voksetråd eller bruge lidt bivoks til at forberede din tråd, inden du begynder at sy. Det vil hjælpe tandtråd til tråden og binde lettere.
 3. 3
  Vælg et mønster. Korssting er så simpelt som at matche gitteret på et valgmønster til gitteret i dit korsstingstof. Vælg et mønster fra en pjece eller online, og saml broderietråd i farver, der passer til.
  • Som begynder kan det være bedst at starte med en simpel korssting. Find et mønster, der er lille og ikke involverer for mange detaljer og kun bruger i alt 3-7 farver.
  • Du kan oprette dit eget mønster ved hjælp af dine egne billeder og et computerprogram eller lidt grafpapir, hvis du ikke kan lide de mønstre, der er tilgængelige.
 4. 4
  Få en broderiramme. Dette er en dobbeltring lavet af plastik, metal eller træ, der fastgør din korssting, mens du arbejder. Selvom du kan oprette en korssting uden en, er broderibøjler utroligt nyttige og relativt billige. Små bøjler er lettere at holde, men skal flyttes ofte, mens store bøjler kræver mere greb, men skal flyttes mindre rundt om din nålepunkt.
For at krydse søm skal du klippe dit stof i den passende størrelse
For at krydse søm skal du klippe dit stof i den passende størrelse og dine tandtrådsfarver til en længde på ca. 91 centimeter.

Del 2 af 4: Lav dit eget mønster

 1. 1
  Vælg et billede. Ethvert billede kan oprettes i et krydsstingmønster, men enkle med let definerbare former er bedst. Vælg et billede eller en tegning, der kun har få farver og mangler mange detaljer.
 2. 2
  Juster dit billede. Du vil måske beskære og forstørre dit billede, så du kun fokuserer på en enkelt del af det originale billede. Hvis du har et fotoredigeringsprogram, skal du bruge en "posterize" -funktion til at omdanne dit billede til let definerbare figurer. Konverter dit billede til gråtoner inden udskrivning, så det er lettere at vælge farver, der passer til værdierne.
 3. 3
  Spor dit billede. Udskriv en fysisk kopi af dit billede, og saml et stykke grafpapir. Læg grafpapiret over toppen af dit udskrevne billede, og spor omridset af de mest grundlæggende figurer. Prøv at begrænse mængden af detaljer, som du kopierer over.
 4. 4
  Vælg dine farver. Med dit billede og figurer sporet, skal du vælge 3-7 farver, der skal bruges til din korssting. Brug farvede blyanter, der matcher dine valgte farver for at skygge i figurerne, med fokus på et gittermønster og undgå buede linjer.
 5. 5
  Brug et computerprogram. Hvis det ikke er din aftale at tegne dit eget mønster manuelt, kan du prøve at bruge et let computerprogram til at konvertere dit yndlingsbillede til et korsstingmønster. Programmer som "Pic 2 Pat" giver dig mulighed for at vælge størrelsen på mønsteret, antallet af farver og mængden af detaljer, der er inkluderet i dit færdige mønster.
Træk dine strenge over hver løse hale bagpå for hver søm
Træk dine strenge over hver løse hale bagpå for hver søm, så du fastgør den til dit korsstingstof.

Del 3 af 4: Lav en grundlæggende krydssting

 1. 1
  Klip dit stof og floss. Størrelsen på dit stof afhænger af størrelsen på det mønster, du bruger. Hver lille firkant på korsstingstoffet repræsenterer en enkelt søm (eller 'x' formet kors) og kan tælles over for at få din nøjagtige størrelse. Din broderivåd skal skæres til en længde på ca. 36" for at begynde.
  • Broderitråd kommer i tråde på seks tråde, men typisk er kun en nødvendig til korssting. Træk forsigtigt grupperne af tråde fra midten og brug en enkelt tråd til hvert afsnit på dit mønster.
  • Nogle mønstre kan kræve, at der bruges flere tråde på én gang, så sørg for at kontrollere din, inden du antager, at der bruges en enkelt tråd.
  • Hvis du løber tør for tråd til dit mønster, skal du ikke frygte! En af de store ting ved korssting er, at du ikke kan fortælle, hvor du starter / stopper forfra. Klip blot ekstra tråd og start igen fra det sted, hvor du slap.
 2. 2
  Tråd din nål. Tag din enkelt tråd med broderivåd og lav en løkke i slutningen. Fugt midten af denne sløjfe (ved at slikke den eller bruge en dråbe vand) for at gøre trådningen lettere. Træk derefter sløjfen igennem, og lad de to haleender (den ene skal være meget kort) for at hænge den modsatte side af nålens øje ud.
 3. 3
  Begynd din korssting. Stol på dit mønster antallet af gitterrum til den første søm (typisk den midterste søm), og indsæt din nål fra bunden. Træk tråden hele vejen igennem, og efterlad en smule af sløjfen i bunden. Kryds derefter tråden ned eller op diagonalt og træk nålen gennem løkken nedenunder for at skabe et stabilt anker til din syning.
  • Det betyder ikke noget, om du starter din korssting med '////' eller '\\\\', så længe du er i overensstemmelse med dette mønster over hele projektet.
  • Træk dine strenge over hver løse hale bagpå for hver søm, så du fastgør den til dit korsstingstof. Dette gør det også mindre sandsynligt, at din korssting ruller ud af at blive trukket eller trukket.
 4. 4
  Fortsæt syning. Brug det samme 'x' stingmønster, arbejd udad fra midten af din korssting, indtil du har afsluttet mønsteret. Hvis du når som helst løber tør for tråden, skal du binde flossen af i en knude bagpå og skære et nyt stykke.
 5. 5
  Afslut dit stykke. Når du har afsluttet mønsteret og tilføjet en valgfri rygsøm, kan du binde din tråd under din korssting. Bind en simpel knude på bagsiden af dit mønster, og skær den resterende tråd af.
 6. 6
  Vask din korssting. Hænderne er naturligvis meget beskidte og fede, og som sådan gør stoffet på din nålepunkt også beskidt. Hyppige håndvask dåser hjælper med at begrænse mængden af snavs, der overføres til dit stof, men en ring af snavs omkring din broderiramme er næsten uundgåelig. Vask forsigtigt din korssting med sæbe og vand, og lad den lufttørre, når du er færdig med den.

Del 4 af 4: Øve mere avancerede teknikker til krydssting

 1. 1
  Opret en kvart søm. Kvartalsømme er, som de lyder, 0,25 af en færdig 'X' form i en korssting. Disse kan bruges til at tilføje subtilt buede linjer og masser af detaljer. For at oprette en 0,25 søm skal du bringe din nål fra hjørnet af en af æskerne gennem midten af æsken. Dette skal skabe et enkelt ben af "X" -formen.
 2. 2
  Lav en søm med tre fjerdedele. Denne søm er en anden almindeligt anvendt søm til at skabe detaljer i dit mønster. Det er lavet ved at lave en halv søm (en komplet diagonal søm) og en kvart søm. Udseendet er af et "X" med kun tre ben i stedet for fire.
 3. 3
  Opret en rygsøm. For at skabe en solid kant omkring dine korsstingede figurer skal du bruge en enkelt streng broderitråd (sort bruges normalt) og rygsøm rundt om omridset af dit mønster. For at oprette en rygsøm skal du arbejde lodret og vandret (snarere end at skabe '/' eller '\' formede søm, form '|' eller '_' formede sømme) omkring din figur. Træk nålen op øverst på en kasse, og træk derefter gennem i bunden, gentag dette mønster, indtil du har afsluttet grænsen.
 4. 4
  Lav en fransk knude. Selvom dette ikke er en traditionel korssting, kan den bruges til at skabe små prikker eller pletter på din nål. For at oprette en fransk knude skal du trække tråden op gennem stoffet. Sæt nålen rundt om tråden 2-3 gange nær bunden af indgangen til tråden. Sæt nålen tilbage i stoffet nær oprindelsen, og hold tråden stram, mens du gør det. Træk nålen hele vejen igennem for at fuldføre den franske knude.
Arbejd udad fra midten af din korssting
Brug det samme 'x' stingmønster, arbejd udad fra midten af din korssting, indtil du har afsluttet mønsteret.

Tips

 • Når der er flere sømme i samme farve i en række, skal du først lave den første halvdel af maskerne til den række (////), derefter gå tilbage og krydse dem alle sammen (XXXX). Dette sparer tid, sparer tråd og giver det færdige projekt et glattere look.
 • For at få sømmene til at se ud, skal du altid have bunden af korset i samme retning, f.eks. start sømmen øverst til venstre og før den ned nederst til højre.
 • Mønstre er tilgængelige gratis mange steder på Internettet. Du kan også finde software til at designe din egen, såsom PCStitch eller EasyCross.
 • Sørg for at holde styr på, hvor du er på dit mønster for at undgå fejl. Hvis du har svært ved at holde optællingen, skal du lave en fotokopi eller en arbejdskopi og farve dit mønster, når du går med highlightere eller farveblyanter.
 • Du kan holde styr på din tandtråd ved at lægge den på pap eller plastikspoler, der sælges, tandtrådringe, tandtrådposer eller endda ved hjælp af Ziploc-poser med snackstørrelse til at holde hver farve. Vælg en metode, der fungerer for det projekt, du er på, og hvis du kommer i krydssting, skal du shoppe rundt og finde et system, der fungerer for dig.

Advarsler

 • Gør dig ikke ondt med nålen.

Spørgsmål og svar

 • Hvordan laver jeg en fransk knude?
  Det er nemmest at se fulde instruktioner med billeder - læs hvordan man laver en fransk knude til vejledning.
 • Efter vask er farven blødet. Hvad skal jeg gøre?
  Der er ikke meget at gøre efter det. Men for at forhindre det i fremtiden skal du bruge DMC-floss, det skal være farvehurtigt og / eller få nogle farvestofabsorberende ark og læg dem i vandet, når du vasker dit stykke. Du kan normalt få lagnerne, uanset hvor du køber tøjforsyninger. Vask det også i lunkent vand, næsten koldt.
 • Hvor meget materiale skal der være tilbage på de ydre kanter af mønsteret?
  Mindst 2" på alle sider for at give mulighed for indramning eller andre efterbehandlingsmuligheder. Du kan altid klippe det, hvis det ikke er nødvendigt, men det kan ikke tilføjes efter det faktum og kan efterlade dig i tårer!
 • Hvordan kan jeg rense min færdige korssting? Det er lidt snavset.
  Fyld en skål med koldt vand. Dyp korssting i og rengør med en mild sæbe. Skyl godt. For at tørre placeres det med forsiden nedad på et rent håndklæde, der er fordoblet på en flad bænk eller et område. Stryg for at hjælpe det med at tørre hurtigere, især hvis stuetemperaturen er kold. Det skal se pænt og rent ud og være klar til indramning eller brug efter behov.
 • Skal baggrunden sys, eller kan jeg lade den være?
  Krydsstingbaggrunde er typisk bare nøgne, fordi udfyldning af hele rummet ville være kedeligt og tidskrævende.
 • Hvad er den bedste måde at krydse søm med flere farver gennem hele mønsteret?
  Der er flere måder at gøre det på. Du kan tælle sømme og lave en farve ad gangen, eller (og det er den nemmere måde) du kan lade trådene være oven på sømmen, så den ikke løber, og derefter bruge den tråd, du har brug for, når den er tid.
 • Mit billede er for stort til min Aida-klud. Hvordan beregner jeg, hvor mange sting der skal beskæres på hver side?
  Find ud af, hvor mange firkanter dit billede er, og hvor mange firkanter din klud er. Find ud af forskellen, og del den med to. På denne måde er billedet stadig centreret. For eksempel: Billede = 320 × 450, Klud = 298 × 370. 320 - 298 = 22; 450 - 370 = 80. Tæl 11 masker ind fra hver side, og tæl 40 ind fra toppen og bunden.
 • Hvad er evenweave?
  Eavenweave henviser til det stof, der bruges til broderi, der har det samme antal tråde pr. Tomme både vandret og lodret. Evenweave giver dig mulighed for at oprette jævne korssting i hele projektet.
 • Hvad er strandet bomuld?
  Strandet bomuld er broderibomuld, der kombinerer 6 tråde til at lave en enkelt tråd. Normalt fjerner du den mængde tråde, der er nødvendige for dit projekt. Selvom du planlægger at bruge alle 6 tråde, er det en god ide at adskille dem og sætte dem sammen igen, da dette giver et glattere arbejde, der ser skinnende ud.
 • Skal kluden vise sig mellem maskerne?
  Det afhænger af dit mønster og den tråd, du bruger, men generelt skal det ikke vises.
Ubesvarede spørgsmål
 • Hvad betyder det, når en blok har 2 symboler på mønsteret, når du laver korssting?
 • Hvordan krydser jeg sting, hvis det har et mønster med små cirkler?
 • Hvordan opretter jeg et grundlæggende firkantet mønster, når jeg krydser?

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail