Hvordan kan man være god mod en, man hader?

At være god mod en, du hader, kan være svært, men ved at være høflig og minimere dine interaktioner får du et lettere forhold til dem. Husk at være høflig og venlig over for dem, men tal ikke mere med dem, end du har brug for, ellers kan du blive fristet til at sige noget ondt. Gør gode ting for dem, som at holde døren for dem og tilbyde at få dem en kop kaffe, hvis du laver en, ligesom du ville gøre for nogen anden. Undgå at tale om noget, der kan irritere dem, som politik, race eller religion. Hvis de begynder at blive aggressive eller irriterende, skal du roligt ændre emnet til noget neutralt. Sig for eksempel noget som: "Har du hørt den nye Ed Sheeran-sang på en anden note?" Hvis du føler, at din selvkontrol glider, skal du gå væk fra situationen så hurtigt som muligt for at falde til ro. For flere tip fra vores medforfatter, herunder hvordan man finder ud af, hvorfor du hader nogen, kan du læse videre!

En vigtig måde at hjælpe dig med at være god mod en
En vigtig måde at hjælpe dig med at være god mod en, du hader, er at forsøge at udvikle empati for den person.

Hver dag interagerer vi med alle mulige mennesker. Desværre kan vi ikke lide dem alle. Vi hader endda nogle mennesker, som vi beskæftiger os med dagligt. At håndtere mennesker, du hader, eller mennesker, der gnider dig den forkerte måde, er en af de mest udfordrende sociale interaktioner at håndtere. Nogle mennesker kan bare ikke lide det generelt, eller de gør måske ting, der modvirker dig. På grund af en række faktorer kan vi dog være nødt til at være rart over for disse mennesker, selvom vi hader dem. Heldigvis er der en række taktikker, vi kan tage for at være venlige over for mennesker, vi hader.

Del 1 af 3: interagere med nogen, du hader

 1. 1
  Oprethold positiv kropsholdning og kropssprog. En måde at sende positive signaler til nogen, du hader, er at opretholde positiv kropsholdning og kropssprog. Hvis du holder et positivt kropssprog, sendes ikke-verbale signaler til den anden person om, at du faktisk ikke hader dem. På samme tid, hvis du ikke er opmærksom på dit kropssprog, kan du bare sende negative signaler til nogen, du hader.
  • Smil, men smil ikke på en underlig måde.
  • Stå op og vær selvsikker.
  • Undgå at krydse dine arme eller tage andre defensive holdninger.
  • Overtræd ikke deres personlige rum.
 2. 2
  Fokuser på det positive. Når du interagerer med nogen, du hader, skal du altid sørge for at fokusere på det positive. Jo mere positiv du er, jo pænere ser du ud - selvom du hader personen. Derudover kan din positive holdning smitte af med den person, du hader, de kan være mere positive, og du kan ende med at kunne lide dem.
  • Påpeg de positive ting, der foregår i dit liv og blandt dine fælles venner og bekendte. Sig f.eks. "Jeg synes, at Sarah virkelig fortjente den forfremmelse. Hun er en hårdtarbejdende."
  • Sig kun gode ting om andre mennesker. Sig f.eks. "Johns nye hårklip ser godt ud, ikke?"
  • Komplimenter personen for deres præstationer og lykønsker dem med de gode ting, der foregår i deres liv.
 3. 3
  Undgå at diskutere med dem. Nogle gange beskæftiger vi os med slibende eller argumenterende mennesker. Vi ønsker ikke at interagere med dem, men vi hader at lade dem gå ubestridte. Men hvis dit mål er at være rart over for en sådan som denne, kan du ikke falde i deres fælde. Undgå konfrontationer og argumenter med dem for enhver pris. I stedet:
  • Undskyld dig selv høfligt, hvis de laver eller siger noget, der udfordrer dig på en uhøflig måde. Sig for eksempel: "Jeg har ikke set Raul i lang tid, undskyld mig."
  • Skift emne til et emne, der vil være sværere for dem at vrede dig over, når du taler. For eksempel siger: "På en anden note, hvad synes du om, at White Sox vandt den World Series?"
  • Tal ikke rørende emner, såsom politik, religion, race og etnicitet eller noget, der potentielt kan fornærme personen.
  Gør gode ting for den person, du hader
  Gør gode ting for den person, du hader.
 4. 4
  Undgå at svede de små ting. At omfavne en omsorgsfri holdning hjælper dig med at håndtere mennesker, du ikke kan lide. Jo mere afslappet og plejefri du er, jo lettere bliver det at lade små irritationer og overtrædelser rulle af din ryg. Derudover kan den person, du har at gøre med, se din afslappede opførsel og løsne sig selv.
  • Fortæl dig selv, at små ting ikke betyder noget.
  • Læs ikke for meget i folks handlinger eller ord - tag dem til pålydende værdi.
  • Lad ikke ting som folk, der flager ud eller blæser dig af, generer dig.
 5. 5
  Kommuniker med dem om dine følelser. Måske er en måde at forbedre dit forhold til den person, du hader, at tale med dem om dine følelser, hvad de gør for at modvirke dig, og hvad begge kan gøre for at gøre dine interaktioner mere behagelige. Hvis du kommunikerer med succes, kan du muligvis fremme et forhold, der er sundere, og hvor begge danner et ægte venskab.
  • Tal i form af "jeg føler." Sig f.eks. "Jeg føler, at vi kunne blive bedre venner, John."
  • Lav ikke beskyldninger.
  • Bed dem om deres feedback om, hvad de opfatter dit forhold til at være. Sig for eksempel: "Hvordan synes du om vores venskab, tror du, vi kunne forbedre det?"
 6. 6
  Gør gode ting for den person, du hader. En måde at være god mod nogen, du hader, er at tilbyde at gøre tjenester og andre ting for den person. At tilbyde at gøre begunstigelser for personen vil signalere, at du enten kan lide eller bryr dig om personen i stedet for at hader dem. I sidste ende vil det at gøre gode ting for personen ikke kun give et indtryk af, at du kan lide personen, men det kan hjælpe med at skabe et forhold, hvor I begge gengælder og respekterer hinanden.
  • Hvis personen nævner, at de har et problem med noget (og du kan hjælpe), skal du tilbyde hjælp.
  • Hvis du kender personen i et arbejdsmiljø, skal du tilbyde at dække for dem, hvis de er syge eller af en eller anden grund skal gå glip af arbejde.
  • Bring personen mad eller andre små gaver, når de gennemgår en dårlig periode i deres liv.

Del 2 af 3: kontrollere dig selv og begrænse interaktioner

 1. 1
  Kontroller dine følelser. Når du beskæftiger dig med nogen, du absolut hader, skal du sørge for at kontrollere dine følelser for enhver pris. På bagsiden af dit sind tænker du måske, hvor meget foragt du har, men der er ingen måde at være god på, hvis du lader dine følelser få det bedre af dig. Bliv rolig, tænk over dit mål om at være god, og lad din hjerne herske over dagen.
  • Tænk på din egen adfærd snarere end deres adfærd.
  • Fokuser på dit mål om at være god.
  • Lad ikke deres kommentarer eller handlinger provokere dig til udslæt. Uanset hvad de gør eller siger, skal du bare holde dig kølig.
 2. 2
  Sig mindre. En taktik, du skal bruge, når du taler til nogen, du hader, er at sige mindre, end du normalt ville gøre under andre omstændigheder. At sige mindre vil hjælpe dig på flere måder. Det vil åbne dig for færre muligheder, når du kan lade din foragt eller had glide fra dine læber. Det vil også minimere den tid, du faktisk engagerer personen.
  • Vær høflig og venlig, men hold dine udsagn og svar relativt korte og koncise.
  • Vær ikke kort, men prøv snarere at komme ud som stille og tankevækkende.
  • Hvis de udspørger dig om noget, skal du svare på dem ved at fortælle dem, at du bliver nødt til at tænke over det, ellers kommer du tilbage til dem senere. På denne måde vil du holde dit svar minimalt, og du vil være i stand til at tænke over dit svar.
  Vi kan tage for at være venlige over for mennesker
  Heldigvis er der en række taktikker, vi kan tage for at være venlige over for mennesker, vi hader.
 3. 3
  Minimer interaktioner. Måske er den bedste måde at opretholde hjertelige relationer med nogen, du ikke kan lide, er at minimere interaktioner med personen. Minimering af interaktioner vil begrænse forekomster, hvor du kan være ond til personen. Jo mindre tid ansigt til ansigt er, desto mere sandsynligt vil du være i stand til at kontrollere dig selv, og jo mindre vil personen faktisk bære dig og antagonisere dig.
  • Interagér kun, når du skal.
  • Tænk på forhånd af grunde til, at du måske bliver nødt til at undskylde dig selv. Lyg ikke, men lav i stedet forpligtelser, som du bliver nødt til at overholde. Nogle eksempler kan betyde at mødes med familie eller venner andre steder.
  • Planlæg din tidsplan omkring dem for at undgå dem, når det er muligt.
 4. 4
  Vær bevidst. I enhver interaktion med den person, du hader, skal du være bevidst om, hvad du siger og gør. At være bevidst vil hjælpe dig med at kontrollere dine handlinger og forhåbentlig forhindrer personen i at læse negativitet i din interaktion. I sidste ende er den bedste måde at være god mod nogen, du hader, at engagere sig med dem på en omhyggelig og bevidst måde.
  • Sig kun hvad du har det godt med at dele med dem.
  • Tænk på, hvad du vil sige til personen på forhånd.
  • Skyd ikke fra hoften og svar på deres kommentarer og handlinger uden tanke.

Del 3 af 3: Ændring af din holdning til nogen

 1. 1
  Beslut at give personen en ny chance. I stedet for at stole på førstehåndsindtryk af nogen, som du tror du hader, skal du give personen en chance igen. Hvis du giver personen en anden chance, kan du finde ud af, at du trods en persons ru kanter faktisk kan lide dem. Som et resultat kan det at give nogen en anden chance omdanne mange potentielt ulykkelige og akavede interaktioner til positive interaktioner, som du nyder.
 2. 2
  Lær om personen. Nogle gange tager vi hurtige beslutninger om mennesker baseret på vores oprindelige møde med dem og udvikler derefter hurtigt negative følelser over for dem. For at overvinde dette, prøv at lære mere om den person, du hader. Du kan bare lære at du faktisk kan lide personen på trods af deres ru kanter.
  • Spørg dem om deres liv og oplevelser.
  • Engag dem i lange samtaler. Tal med dem om gensidige interesser, filosofi, aktuelle begivenheder eller mere.
  • Find ud af deres likes og antipatier.
  • Overvej at invitere dem til middag eller tage en kop kaffe. Hvis du er træt af en-til-en-tid, skal du invitere en anden ven eller venner til at hjælpe med at skabe noget mellemrum mellem jer to.
 3. 3
  Udvikle empati for personen. En vigtig måde at hjælpe dig med at være god mod en, du hader, er at forsøge at udvikle empati for den person. Empati defineres som evnen til at forstå og endda tage på nogle af en anden persons følelser. Hvis du føler med en person, vil du være i stand til at sætte dig selv i deres situation, og du kan endda finde dig selv at være god mod dem uden engang at prøve. Stil dig selv flere spørgsmål, når du prøver at indføle den person, du hader:
  • Har de haft vanskeligheder eller andre udfordringer, som du bør prøve at forstå?
  • Kommer personen fra en socioøkonomisk eller familiær baggrund, der adskiller sig drastisk fra din egen?
  • Ved du nok om personen til at hade dem eller dømme dem? Hvis du ikke gør det, så prøv at samle flere oplysninger.
  En måde at være god mod nogen
  En måde at være god mod nogen, du hader, er at tilbyde at gøre tjenester og andre ting for den person.
 4. 4
  Undersøg hvorfor du hader personen. En af de vigtigste ting, du skal gøre for at være god mod en, du hader, er at undersøge, hvorfor du ikke kan lide personen. I sidste ende vil undersøgelse af dine følelser for nogen hjælpe dig med at finde ud af, hvorfor du ikke kan lide personen og kan give dig noget indblik i at overvinde din modvilje og være pænere over for den person.
  • Tænk på ting, personen siger eller gør.
  • Tænk på dine egne fordomme og fordomme.
  • Tænk på den sammenhæng, hvor du kender personen. Kontekst er meget vigtig og kan farve den måde, du tænker på personen.
 5. 5
  Fokuser på dine mål. Når du har at gøre med nogen, du ikke kan lide, skal du altid huske dine mål. At være ond eller uhøflig over for nogen vil oftest ikke fremme dine mål i livet - men at være god vilje. Som et resultat vil det være målrettet at hjælpe dig med at overvinde dine negative følelser for en person og motivere dig til at være god. Overveje:
  • Hvis du arbejder med nogen, du hader, skal du muligvis være rart for at samarbejde om et projekt. Derudover, hvis nogen du hader er din chef, skal du være god for at beholde dit job.
  • Hvis nogen, du hader, er i din sociale cirkel, skal du muligvis være rart for at opretholde din position i gruppen. Den person kan også være vigtig for en fælles ven, og at være ond til personen vil bare fremmedgøre din ven.
  • Når du kommer i kontakt med nogen, du hader, skal du altid minde dig selv om det mål, du måtte have, og hvordan det at være god mod personen vil fremme dine mål.
 6. 6
  Overvej at du kan være problemet. Mens vi ofte hader mennesker på grund af hvad de har sagt til os eller har gjort mod os, undertiden danner vi et had baseret på faktorer uden for personens kontrol. I dette tilfælde skal du virkelig overveje dine egne handlinger og holdninger for at finde ud af, om du faktisk er problemet. Du kan måske finde ud af, at du har gjort noget for at fornærme den person, der fik dem til at modvirke dig. I sidste ende vil det acceptere, at du accepterer, at du startede problemet eller er årsagen til problemet, at bevæge dig ud over had.

Spørgsmål og svar

 • Hvordan kan jeg kontrollere følelser?
  Der er mange forskellige måder, du kan kontrollere dine følelser på. Jeg tror den nemmeste måde er at fidse med noget eller lege med en stresskugle eller lege dej. Hvis du er hjemme måske træner, tegner eller læser en bog - noget roligt, der kan hjælpe dig med ikke at tænke over dem. Hvis du er i skole, prøver at fidse med noget eller bare trækker vejret dybt, vil du blive overrasket over, hvor meget vejrtrækning hjælper.
 • Hvordan løser jeg et forhold, efter at jeg har fornærmet den anden person?
  Uanset hvad du gjorde, undskyld dem. Uanset hvad den anden person siger til dig, hvis du undskylder dem oprigtigt, vil du i det mindste få det fjernet fra din samvittighed.
 • Hvordan kan jeg være god, hvis nogen gør mig vred?
  Antag først, at den anden person ikke gør hvad som helst, der forårsager din vrede med vilje. Når du først har taget en dårlig hensigt ud af billedet, bliver det meget lettere at håndtere. For det andet skal du behandle dine virkelige følelser, der ligger under vreden, såsom jalousi, utålmodighed, frustration, vrede osv., Så du kan komme ind i hjertet af, hvorfor det, de laver, generer dig så meget. Hvis du ikke gør dette, vil de fortsætte med at vrede dig hver gang. For det tredje skal du huske, at vrede ikke bygger noget og hurtigt kan ødelægge alt inklusive dit forhold til denne person.
 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke gør noget, men alligevel fortsætter hun med at bugge mig?
  Fortæl hende, at hun tager fejl med dig, og tal ikke med hende igen. Nogle gange er folk ikke beregnet til at blive.
 • Hvordan kan jeg være venlig over for nogen, jeg tidligere har haft negative erfaringer med?
  Prøv at kontrollere dig selv. Hvis du ikke kan gøre det, skal du bare slippe din vrede ud ved at ramme en pude. Sådan kom jeg over en pige, der blev ved med at bugge mig, selvom hun vidste, at jeg ikke ville tale med hende. Hvis du virkelig vil prøve at være god til dem, skal du tale med din skolekonsulent eller terapeut. De kan hjælpe dig mere.

Kommentarer (1)

 • zanderson
  Tak for oplysningerne.
Lignende artikler
 1. Hvordan man ikke er falsk?
 2. Hvordan stopper man med at nedlægge andre?
 3. Hvordan man møder en fyr på college?
 4. Hvordan kan jeg være mere sympatisk?
 5. Hvordan vinder man nogen?
 6. Hvordan holder jeg folk interesserede i dig?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail